winmotor next Geen reacties

Na enkele jaren van bevriezing ervaart de automarkt in Algerije eindelijk resultaat. De Algerijnse regering heeft inderdaad groen licht gegeven aan de relevante ministeries om de automobielactiviteit nieuw leven in te blazen.

Verschillende gebieden zijn het doelwit, namelijk de hervatting van de invoer van nieuwe voertuigen, de heropleving en concretisering van een autoproductie-industrie en eindelijk de mogelijkheid voor burgers om tweedehandse voertuigen van minder dan drie jaar oud uit het buitenland in te voeren.

Inderdaad, de specificaties met betrekking tot fabrikanten en autodealers werden in 2022 gepubliceerd. De wil van Algerije om de basis van een echte autoproductie-industrie te concretiseren, wordt er duidelijk in weergegeven. Om dit te bereiken, is de Algerijnse staat van plan om in een eerste fase steun te verlenen voor de invoer en assemblage van voertuigen, alvorens over te gaan tot productie en dit binnen een periode van maximaal vijf jaar.

In het veld verandert de situatie. Naar aanleiding van deze bekendmaking dienden verschillende operatoren een dossier in om goedkeuring te verkrijgen om nieuwe voertuigen in te voeren. De reeds op het grondgebied aanwezige assemblagefabrieken bereiden zich voor op de hervatting van hun activiteiten ; er worden ook nieuwe memoranda van overeenstemming met wereldwijde autofabrikanten aangekondigd, zoals de overeenkomst met Stellantis voor de lokale productie van FIAT-voertuigen.

Solware Auto en zijn Algerijnse dochteronderneming ondersteunen al meer dan 15 jaar de veranderingen en mutaties die de autodistributiemarkt in Algerije doormaakt. Onze lokale en externe teams blijven de nodige diensten verlenen om ervoor te zorgen dat onze klanten optimaal kunnen werken met onze oplossingen op het grondgebied. Vandaag werkt Solware Auto aan het consolideren van zijn leidende positie op de DMS/IMS-markt in Algerije, dankzij een portfolio van innovatieve oplossingen waarmee we effectief kunnen inspelen op de huidige zakelijke vereisten.

Ontdek onze incadea.DMS- en winmotor next-oplossingen en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.