winmotor next Geen reacties

De vraag wie eigenaar is van autogegevens is complex en betreft alle spelers in de industrie, waaronder fabrikanten, leveranciers, distributeurs en reparateurs.

In het algemeen is het vrij gebruikelijk om ervan uit te gaan dat gegevens die door gekoppelde voertuigen worden verzameld, toebehoren aan de eigenaar of de gebruiker van het voertuig. Dit is het geval in andere industrieën, zoals bijvoorbeeld gezondheidsgegevens. Dit betekent dat rijgegevens, locatiegegevens, onderhoudsgegevens en andere verzamelde gegevens toebehoren aan de gebruiker van het voertuig, die ervoor kan kiezen deze al dan niet met een andere partij te delen. 

Autogegevens kunnen echter veiligheidsinformatie bevatten die moet worden verwerkt zonder te wachten op toestemming van de gebruiker, in het belang van de voertuiggebruikers en de veiligheid van andere automobilisten. 

Deze notie van veiligheid, die cruciaal is voor de vrijstelling van de automobielhandel, verstoort de eerste analyse die iedereen over dit onderwerp kan maken en maakt het moeilijk om autogegevens te vergelijken met gegevens die in een andere bedrijfssector. zijn verzameld. 

In een tijd waarin data-eigendom een ​​centraal element van valorisatie is geworden en waarin de exploitatie ervan essentieel is voor de ontwikkeling van activiteiten, werken instellingen, professionele vertegenwoordigers en wetgevers hard aan het opzetten van een stabiel kader voor de spelers, met respect voor de consumentenbescherming opgelegd door de AVG. 

In ieder geval behoren de in DMS verzamelde gegevens toe aan degenen die ze hebben ingevoerd, en er is al veel te doen. U bent gewaarschuwd! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *